Vi är Freebo


Freebo - En av Nordens största på solkraft

Sol är kanske inte det första man associerar med norra Finland, men det var där, i Uleåborg, som Freebo började sin resa. Att hitta en lösning för att driva hem med solenergi som fungerade även i det nordiska klimatet, med snöiga och isiga vintrar, blev det som gav liv till företaget. Sen dess har Freebo växt så det knakar och med över 14 000 kunder är Freebo nu en av Nordens största leverantörer av solkraft.

En del av förklaringen ligger nog i att kunderna märker att det fungerar så bra med ett helnordiskt DNA i grunden. Under hela vägen har vi också värnat om vår grund – det lilla familjeföretaget med dess goda kundrelationer. Men med stora och trygga ägare som ger stabilitet och trygghet under lång tid. Under 2019 etablerades Freebo i Sverige med sikte på att inom kort bli rikstäckande leverantör. De produkter vi på Freebo lanserar är alltid kvalitetssäkrade. Samtidigt testar vi hela tiden nytt och ser till att utvecklingen går framåt – men utan att tumma på stabilitet och trygghet. Med våra kunder blir det ett partnerskap, för ett enklare, klimatsmartare och mer självständigt liv. Vi är Freebos, som ska bli många fler.


Freebo blobb team installation  (300 x 300 px)

Skaffa solceller

Att skaffa solceller är bland det bästa du kan göra för plånbok och miljö. Så här enkelt fixar du en egen solcellsanläggning med Freebo.

Läs mer  <>  

Freebo blobb team panels  (300 x 300 px)

Boka gratis möte

Boka in ett gratis samtal med en av våra solcellsspecialister för att få mer information om vad du ska tänka på när du väljer solpaneler till din villa.

Boka gratis samtal  <>

Freebo blobb team circle  (300 x 300 px)

Jobba hos oss

Freebo är ett superroligt företag att jobba på. Vi jobbar hårt, men tillsammans. Vi som jobbar på Freebo är inte bara anställda - vi är ansiktet utåt.

Våra karriärsidor

Bra-att-veta-saker

Våra produkter har lång garanti. 7 års garanti på växelriktare och 12 års teknisk garanti på solpaneler samt 25 års effektivitetsgaranti. Om du har frågor, kontakta vår kundtjänst på telefonnummer 010-148 00 00.

Ja, våra solpaneler är certifierade med IEC 61215 och IEC 61730. IEC 61215 är en internationell standard för solpaneler. Certifieringen innebär att man har testat hur pass väl panelerna står sig mot extremt väder, men också sånt som livslängd, hållbarhet och miljönytta. IEC 61730 är en EU-standard för säkra elprodukter. Där står att produkterna ska vara så säkra att ingen kommer till skada och att brand inte uppstår.

Det finns idag två typer av solceller som dominerar marknaden — monokristallina solceller och polykristallina solceller. Båda är baserade på kisel, det som skiljer solcellerna något åt är verkningsgraden, färgen och priset. Polykristallina solceller har en blåskimrande ton, medan monokristallina solceller är svarta till utseendet. Freebos säljer bara monokristallina solceller, dessa har generellt något högre verkningsgrad än polykristallina och är (enligt oss) snyggare och mer stilrena.

Verkningsgrad är ett ord som används ofta när solceller ska jämföras. Numera har dock de allra flesta solceller en verkningsgrad på mellan 16-20 procent, därför är det inte längre en särskiljande faktor. Däremot finns det flera sätt att maximera verkningsgraden, till exempel genom att placera solpanelerna i rätt vinkeln och i söderläge. För att få så absolut hög verkningsgrad som möjligt bör solcellerna vara monterade på en skuggfri yta sluttande mot söder, sydväst eller sydost. Freebos solceller har en verkningsgrad på 19,3 procent.