Skaffa solceller

Den bästa el-leverantören är solen

Vi säger ofta att det är jättelätt att byta till solenergi. För det är det ju, när det väl är gjort. Men innan du tagit första steget kan det kännas ganska svårt. Kanske är du vilse i solcellsdjungeln och googlar dig fram för att få svar. Vi tycker det ska vara enklare än så. Därför tar vi hand om allt, precis allt – hela vägen från första kontakt till att anläggningen är igång. Det enda du behöver göra är att sträcka ut en hand och ta kontakt. Ett första steg mot att minska både elräkningar och utsläpp, på samma gång.
Boka gratis hembesök  <>
freebo-smart-finansiering-solpaneler

Solpaneler anpassade för det nordiska klimatet.

Tillverkade i Europa, hos oss får du solpaneler med riktigt hög kvalité.

Över 14 000 nöjda kunder i Norden.

Troligtvis marknadens tystaste anläggning.

Vi hjälper dig hela vägen från planering till installation.


4 enkla steg

Just nu satsas det mer än någonsin tidigare på solenergi. Inte konstigt – att skaffa solceller är bland det bästa du kan göra för plånbok och miljö. Så här enkelt fixar du en egen solcellsanläggning med Freebo.

1

Lämna dina kontakt­uppgifter.


Du fyller i vårt formulär helt enkelt, tar inte mer än 15 sekunder. Föredrar du telefon? Ring oss på 010-148 00 00.

2

Få ett förslag på din alldeles egna solcells-anläggning.


Våra solcellsspecialister tar kontakt med dig och bokar ett besök. Det är viktigt så att du får ett förslag utifrån din villas unika förutsättningar. Därefter skräddarsyr vi en lösning som passar dig – alla kostnader inkluderade.

3

Tacka ja så fixar vi resten.


Så fort du godkänt vårt förslag installerar vi din solcellsanläggning – vi tar ansvar hela vägen. Samtidigt hjälper vi dig ta del av tillgängliga bidrag, 2021 infördes tex ett nytt avdrag för grön teknik.

4

Luta dig tillbaka, spara pengar och minska ditt klimatavtryck.


När anläggningen är uppe ser vi till att allt fungerar som det ska. Nu kan du låta solen driva elprylarna i ditt hem. Du följer enkelt din egna elproduktion i din Freebo app.


Är du redo att spara pengar?

BOKA IN ETT GRATIS SAMTAL MED EN AV VÅRA SOLCELLSSPECIALISTER OCH FÅ REDA PÅ VAD DU SKA TÄNKA PÅ NÄR DU VÄLJER SOLPANELER TILL DIN VILLA.

Spara pengar idag - boka gratis hembesök  <>

Sveriges klimat perfekt för solceller

Det finns många missuppfattningar om solceller. En vanlig sådan är att de inte passar det nordiska klimatet. Men solceller fungerar faktiskt utmärkt här i Sverige, deras förmåga att skapa elektricitet ökar till och med när panelerna är kallare. Med Freebos solceller på taket producerar du egen, grön el – en investering för både klimatet och plånboken.
AdobeStock_347773749 (1)

Undrar du hur ett liv med Freebo känns? Kolla in filmen!

Tänk dig lägre elräkningar varje månad och att få slippa alla gamla ellösningar. Vi löser det enkelt åt dig.

Vi har över 14.000 villakunder i Norden

Så här säger några av dem.

"Vi fick en bra genomgång och offert som vi nappade på. Vi är mycket nöjda både med bemötande och utfört arbete och återkoppling från säljaren."

— Annica & Anders Westergren

"Otroligt snabb leverans och installation! 👍 Supertrevlig säljare och kundtjänst. Panelerna sitter snyggt och centrerat på taket."

— Tom Kjellén

"Mycket trevlig och kunnig säljare för Freebo! Allting gick snabbt och smidigt."

— Sören Dahl

Vi har över 14.000 villakunder i Norden

Freebos solcellsanläggningar driver elprylarna i massor av svenska hem. Hos Malin och Andreas var det poolen som gjorde att elkostnaderna skenade. Freebo kunde göra att de sparade pengar från dag 1.

Tryck på knappen för att se videon med Malin & Andreas samt se och läsa många fler kundomdömen!
Läs våra kundomdömen  <>

Det finns misstag du bara måste undvika

BOKA IN ETT GRATIS SAMTAL MED EN AV VÅRA SOLCELLSSPECIALISTER OCH SLIPP ATT GÖRA ONÖDIGA OCH DYRA MISSTAG.

Undvik onödiga misstag - boka gratis hembesök  <>

BRA-ATT-VETA-SAKER

Med all sannolikhet ja. Solceller passar de allra flesta svenska villor. Men anläggningens effektivitet kan påverkas av takets väderstreck och lutning, samt om någonting skuggar taket. Ta kontakt med oss så undersöker vi din villas förutsättningar.

Numera finns det inte längre något generellt krav på bygglov, men det kan fortfarande krävas bygglov för byggnader som är kulturhistoriskt skyddade.

Vi vill göra det så enkelt och flexibelt som möjligt att finansiera ditt solkraftverk. Vi samarbetar med Wasa Kredit, som erbjuder möjlighet att låna pengar för installationen. Det behövs inga säkerheter. Räntan på lånet är också avdragsgill i deklarationen. Du kan dra av 30% av räntekostnaderna på belopp upp till 100.000 kronor, och 21% på belopp utöver det. Första betalningen gör du alltid tidigast en månad efter installationen.

Är du nyfiken på vad en solcellsanläggning kostar? Då är du välkommen att ringa eller maila oss på 010-148 00 00 eller kundservice@freebo.se så hjälper vi dig ta fram ett kostnadsförslag utifrån din villas förutsättningar. 

En installation med Freebo tar oftast inte mer än några veckor. I samband med ditt köp får du leveransdatum och installationsdatum.

Våra produkter har lång garanti. 7 års garanti på växelriktare och 12 års teknisk garanti på solpaneler samt 25 års effektivitetsgaranti. Om du har frågor, kontakta vår kundtjänst på telefonnummer 010-148 00 00.

Ja, våra solpaneler är certifierade med IEC 61215 och IEC 61730. IEC 61215 är en internationell standard för solpaneler. Certifieringen innebär att man har testat hur pass väl panelerna står sig mot extremt väder, men också sånt som livslängd, hållbarhet och miljönytta. IEC 61730 är en EU-standard för säkra elprodukter. Där står att produkterna ska vara så säkra att ingen kommer till skada och att brand inte uppstår.

Det finns idag två typer av solceller som dominerar marknaden — monokristallina solceller och polykristallina solceller. Båda är baserade på kisel, det som skiljer solcellerna något åt är verkningsgraden, färgen och priset. Polykristallina solceller har en blåskimrande ton, medan monokristallina solceller är svarta till utseendet. Freebos säljer bara monokristallina solceller, dessa har generellt något högre verkningsgrad än polykristallina och är (enligt oss) snyggare och mer stilrena.

Verkningsgrad är ett ord som används ofta när solceller ska jämföras. Numera har dock de allra flesta solceller en verkningsgrad på mellan 16-20 procent, därför är det inte längre en särskiljande faktor. Däremot finns det flera sätt att maximera verkningsgraden, till exempel genom att placera solpanelerna i rätt vinkeln och i söderläge. För att få så absolut hög verkningsgrad som möjligt bör solcellerna vara monterade på en skuggfri yta sluttande mot söder, sydväst eller sydost. Freebos solceller har en verkningsgrad på 19,3 procent.

Att skaffa ett eget solkraftverk tycker vi ska vara enkelt. Vi tar hand om allt hela vägen. Först ser vi till att hela systemet blir anpassat till dina behov. Sen installerar vi alla komponenter som behövs, testar systemet och ser till att starta igång det så din elproduktion kommer igång. Självklart ger vi dig också handledning så att du själv har koll på den dagliga driften. Och när det kommer till finansiering, bidrag och ekonomiskt stöd guidar vi dig rätt på vägen!

Solceller ökar värdet på din bostad vid försäljning. Det är en investering som gör villan mer eftertraktat och samtidigt sänker husets omkostnader. Då kan en framtida köpare lägga mer på räntekostnaderna och därmed köpa din villa till ett dyrare pris. I en studie från Vattenfall och Sveriges lantbruksuniversitet jämfördes 8000 solcellsinstallationer med 50 000 fastighetsförsäljningar, datan visade att solceller ökar värdet med 14 procent vid en försäljning.

Den 1 januari 2021 infördes ett nytt avdrag för solceller. Avdraget för investeringar i solenergi innebär att du som privatperson får ett direkt avdrag om 15% på solceller. Det dras direkt på fakturan, du behöver inte göra någonting.

Det kanske inte låter som en viktig sak men de bästa solcellerna är de som även är hållbara i produktionsledet. Med det menar vi en mer hållbar produktion, processer för återvinning, socialt ansvarstagande och bra arbetsförhållanden.

Majoriteten av alla solceller som säljs i Sverige är tillverkade i Kina där arbetsförhållandena kan se annorlunda ut än här i Europa. Senast rapporterade media om en ny studie av konsultfirman Horizon som kopplar solcellstillverkare till tvångsarbete i Xinjiang. Om man vill köpa solceller med gott samvete är det klokt att satsa på solceller tillverkade i Europa under EU-lagstiftning.

Ja. Solpanelerna som Freebo säljer kommer från olika europeiska tillverkare. Vår ambition är att fortsätta jobba på detta sätt. 

Just nu är det brist på halvledare i världen, vilket drabbat en hel massa branscher som har svårt att få fram sina komponenter till kunderna. Halvledare sitter nämligen i allt från brödrostar, bilar till datorer. Och efterfrågan blir allt större. Halvledare finns även i våra växelriktare, vilket gjort att våra europeiska leverantörer inte klarat av den stora efterfrågan vi sett på våra solkraftverk. För att våra kunder inte ska drabbas av kraftiga förseningar erbjuder vi just nu – till dem som vill – en växelriktare tillverkad i Asien (från och med den 29 juli 2022). Växelriktaren kommer från en leverantör som vi sett kan leverera en produkt av motsvarande kvalitet. 

Priset på solceller har gått ned, speciellt om vi tittar tillbaka 10 år. Solceller är också mer effektiva än någonsin. Enligt Internationella Energirådet är solenergi är nu den billigaste energikällan i historien, tack vare en internationell politik som uppmuntrar förnybar energi.

Genom att producera egen solel minskar du din elanvändning med lika många kWh som du kan producera för din egen förbrukning. Hur mycket du sparar på detta beror på hur mycket elen kostar för tillfället. Med de bästa förutsättningarna kan återbetalningstiden bli så kort som 7-10 år. Livslängden på solcellsanläggningen är 25-30 år vilket betyder att delar av din elförbrukning mycket väl kan bli helt gratis i upp till 20 års tid.

Det finns många missuppfattningar om solceller. En vanlig sådan är att de inte passar det nordiska klimatet. Men solceller fungerar faktiskt förträfflig här i Sverige, deras förmåga att skapa elektricitet ökar till och med när panelerna är kallare. Se bara till att du väljer rätt paneler som klarar snö, regn och kyla, samt att du får en anläggning anpassad utifrån din villas förutsättningar.

Det låter som sci-fi men elektromagnetiska störningar från solceller kan faktiskt störa din wifi eller mobiltäckning. Hela anläggningar har till och med behövts monteras ner på grund av att de skapat störningar på mobiltelefoni och andra samhällsviktiga radiosystem. Men oroa dig inte, en solcellsinstallation sprider inte störningar om man gör installationen på rätt sätt och väljer rätt prylar. Du kan lugnt fortsätta sträckkolla din favvo-serie samtidigt som solcellsanläggningen driver din nya storbilds-tv.

Om du inte hittar svaret du söker är du välkommen att ringa eller maila oss på 020-43 29 00 eller kundservice@freebo.se