Mer än bara solpaneler –​ ett premium­paket för din villa

Kvalitet i alla delar från Europa

Solpaneler är en stor och viktig investering och då vill man ju naturligtvis ha det allra bästa. När du beställer en anläggning från oss får du en fullständig, nyckelfärdig solcellsanläggning med alla delar och garantier som behövs för att producera egen grön el. Våra solcellsspecialister hjälper dig att pussla ihop en riktigt kraftfull och effektiv anläggning med paneler speciellt anpassade för våra nordiska årstider.
 
Boka gratis hembesök <>
tillverkat-i-europa

Solpaneler anpassade för det nordiska klimatet.

Tillverkade i Europa, hos oss får du solpaneler med riktigt hög kvalité.

Över 14 000 nöjda kunder i Norden.

Troligtvis marknadens tystaste anläggning.

Vi hjälper dig hela vägen från planering till installation.

VÅRA SOLCELLS­ANLÄGG­NINGAR

Vi har gjort allt, precis allt, för att hitta de bästa panelerna för vårt soliga men också kalla, blöta nordiska klimat. Vi kan stolt säga att vi lyckats. Samtliga av våra solpaneler tillverkas i Europa. Inte långt borta – utan nära, med hög kvalitetskänsla och under arbetsförhållanden där människor mår bra.

freebo-solpanel-vinklad

Våra bästsäljande premiumpaneler

 • Tillverkade av en av Europas största leverantörer av solceller.

 • Marknadens mest precisa optimering som ger hög uteffekt även när solpanelerna faller i skugga från tex träd, moln, löv eller snö.*

 • Byggda för att klara vårt kalla, blöta nordiska klimat. Glaset är pressat extra länge så ingen väta kan komma in.

 • Utrustad med en speciell antireflexyta som stoppar bländande reflexer och ser till att ljuset går igenom panelglaset in till solcellerna och genererar ström. 

 • Snygg mattsvart finish.

* För hustak med mindre optimeringsbehov finns en annan variant på panel.

Freebo inverter

Hög prestanda, långa garantier och miljömedvetet

 • Vi erbjuder en av marknadens tystaste växelriktare, vilket till och med gör det möjligt att placera enheten inomhus.

 • Monokristallina solceller med hög verkningsgrad (19,3 procent)

 • Process för återvinning av solceller – ett måste för miljön. 

 • 7 års garanti på växelriktare och 12 års teknisk garanti på solpaneler samt 25 års effektivitetsgaranti.

moln-optimerare

FREEBOS OPTIMERARE – LÅT INGEN SKUGGA FALLA PÅ DIG

Eftersom solen hela tiden rör sig på himlen, händer det givetvis att delar av solpanelerna hamnar i skugga. Kanske är det en skorsten, ett träd eller en flaggstång som tillfälligt minskar solljuset på vissa ytor.

Många solpaneler på marknaden får en kraftigt reducerad effekt under dessa förhållanden. Med Freebos premiumpaneler får du istället en mycket precis optimering. Det gör att solpanelerna presterar maximalt, även om delar av panelerna ligger i skugga. Det betyder högre effekt, och solceller som inte går sönder.

patenterat-takfäste

Fästen utan takskador och installation utan wifi-störning

Visste du att det går att installera solpaneler på de flesta tak – sommarstugor, ladugårdar, husbilar, villor och radhus. Det går även att fästa en anläggning på de flesta takmaterial, allt ifrån tegel, papp till plåttak. Vi använder ofta ett unikt infästningsmaterial tillverkat i Mora. Det finns flera anledningar till detta. Det ger ingen åverkan på tak med tegelpannor. Fästet ihop med vårt sätt att installera minimerar EMC-störningar, tex på ditt Wi-Fi. Vi behöver inte skruva fast anläggningen i undertaket, på så vis minskar risken för läckage. På andra taktyper använder vi infästningsmaterial från Tyskland, Finland och Sverige.


Vill du vara säker på att du väljer en solcells-anläggning som håller måttet?

Boka in ett gratis samtal med en av våra solcellsspecialister och få reda på vilka kritiska misstag du absolut inte får göra när du väljer solpaneler till din villa.

Spara pengar idag - boka gratis hembesök <>

Köp tryggt med Freebo

Det ska kännas tryggt att skaffa solceller. Det är en viktig investering och du vill att den både minskar dina elräkningar och utsläpp, på samma gång. Panelerna ska sitta länge på din villa, och producera el många år framåt. Vi tar hand om allt, precis allt, hela vägen från första kontakt till att anläggningen är på taket. Du får en personlig och trygg leverantör som kan svara på alla dina frågor och funderingar.

 • Freebo har installerat över 14 000 solkraftverk med solceller i Norden.

 • Vi gör det enklare än någonsin att få en komplett egen solcellsanläggning.

 • Freebo arbetar med egna etablerade och utbildade installatörer.

 • Kvalitet, långsiktig trygghet och säkerhet genomsyrar allt vi gör, från standarden på våra solceller, till installation och kundservice.
Boka gratis hembesök <>

Finansiera dina solpaneler

På Freebo hittar vi den finansieringslösning som passar dig bäst. Vi har alltid flera väldigt förmånliga lånelösningar med låga räntor, som gör att du redan från första dagen sparar mer än du betalar.
Finansiering <>

Du är inte ensam om att vara intresserad av oss på Freebo

Över 14.000 kunder har valt just oss för vår unika lösning.

"Freebo har skött sig utmärkt och levererat i tid. Säljaren har alltid tid att svara på frågor och hjälpa till. Det känns tryggt att rekommendera dom.”

— Håkan Nyqvist

"Freebo har sålt en solcellsanläggning till oss och vi är mycket nöjda med bemötande och den snygga installationen. Vi rekommenderar dom varmt."

— Rita Karlsson

"Nu har vi fått plattorna på taket och det fungerar utmärkt. Bra service och bäst av allt att de håller det de lovar."

— Mojtaba Jalilian

Vad säger kunderna om Freebo?

Freebos solcellsanläggningar driver elprylarna i massor av svenska hem. Två av dem är Malin och Andreas som behövde sänka sin elkostnad under sommarmånaderna – "pool drar mycket el".

Tryck på knappen för att se videon med Malin & Andreas samt se och läsa många fler kundomdömen!
Läs våra kundomdömen <>

Det finns misstag du bara måste undvika

BOKA IN ETT GRATIS SAMTAL MED EN AV VÅRA SOLCELLSSPECIALISTER OCH SLIPP ATT GÖRA ONÖDIGA OCH DYRA MISSTAG.

Undvik onödiga misstag - boka gratis hembesök <>

BRA-ATT-VETA-SAKER

Optimerare är en elektronikenhet som kan sättas på en eller flera solpaneler för utvinna mer energi vid skuggning av panelen. Optimerare är speciellt fördelaktiga partiell skuggning från exempelvis träd.

Verkningsgrad anger i procent hur mycket av solens energi som solpanelen kan omvandla till elektricitet. De allra flesta solceller en verkningsgrad på mellan 16-19 procent.

Solceller omvandlar solens strålar till elektrisk energi. När solen lyser på solcellen blir ovansidan negativt laddad och undersidan blir positivt laddad, vilket genererar likström. För att kunna använda elen omvandlas den till växelström i en växelriktare. Men vad är då en solpanel? Det är en sammansättning av flera solceller som tillsammans ökar produktionen av el.

Ja. Solpanelerna som Freebo säljer kommer från olika europeiska tillverkare. Vår ambition är att fortsätta jobba på detta sätt. 

Just nu är det brist på halvledare i världen, vilket drabbat en hel massa branscher som har svårt att få fram sina komponenter till kunderna. Halvledare sitter nämligen i allt från brödrostar, bilar till datorer. Och efterfrågan blir allt större. Halvledare finns även i våra växelriktare, vilket gjort att våra europeiska leverantörer inte klarat av den stora efterfrågan vi sett på våra solkraftverk. För att våra kunder inte ska drabbas av kraftiga förseningar erbjuder vi just nu – till dem som vill – en växelriktare tillverkad i Asien (från och med den 29 juli 2022). Växelriktaren kommer från en leverantör som vi sett kan leverera en produkt av motsvarande kvalitet. 

Våra växelriktare är tillverkade i Europa och är bland de tystaste på marknaden. Du kan installera dem inomhus utan att den stör dig.

I paketet – solkraftverket –  ingår en skräddarsydd lösning som passar ditt tak, solpaneler, växelriktare, montagesystem och full installation.

Ditt klimatavtryck en vanlig måndag börjar redan när du kliver in i duschen på morgonen. Dina matvanor, resan till jobbet, vilken bil du kör och alla andra små vardagsval spelar stor roll för hur mycket utsläpp du orsakar. Genom att installera en egen solcellsanläggning kan du producerar grön el som ersätter mer smutsig el på elnätet. Du kan sänka elräkningen, få mer pengar på fickan och samtidigt göra ett hållbart val.

Det finns många missuppfattningar om solceller. En vanlig sådan är att de inte passar det nordiska klimatet. Men solceller fungerar faktiskt förträfflig här i Sverige, deras förmåga att skapa elektricitet ökar till och med när panelerna är kallare. Se bara till att du väljer rätt paneler som klarar snö, regn och kyla, samt att du får en anläggning anpassad utifrån din villas förutsättningar.