Mathias Abrahamsson

Katastrof-rekord för globala uppvärmningen – solceller sänker din miljöpåverkan


Sommaren 2023 har slagit alla tidigare rekord och gjort oss mer medvetna om den globala uppvärmningens hot. Med temperaturer som skjuter i höjden är det nu viktigare än någonsin att ta ansvar och göra vår del för att rädda planeten. Med solceller på taket kan alla bidra till ett bättre klimat.

Årets globala sommartemperaturer saknar motsvarighet i världshistorien. Extrema väderhändelser, stigande havsnivåer och bränder på olika platser runt om i världen är bara några av de dramatiska konsekvenserna av den globala uppvärmningen. Framstående klimatforskare har granskat siffrorna på jordens uppvärmning denna sommar med förskräckelse - en av dem säger att temperaturen är “bananas” – helt galen alltså. Ett sorgligt rekord, utan tvekan.

Men det finns hopp och handlingar som alla kan göra för att bromsa den här dåliga utvecklingen.

Naturskyddsföreningen har gjort en lista med 10 punkter på hur vi alla kan hjälpa till och påverka – “10 saker du kan göra för klimatet”. En av punkterna är att sätta upp solceller på din villa eller sommarhus. Vi håller med, såklart.

Att investera just i solceller är en av de mest tillgängliga och effektiva lösningarna på hur var och en av oss kan bidra till att bekämpa klimatförändringar och påverka den globala uppvärmningen i rätt riktning. 

Solceller är ett direkt svar på klimatkrisen
Solceller är mer än bara en investering i din framtid; det är en omedelbar insats för att bromsa den globala uppvärmningen. Du minskar direkt ditt koldioxidavtryck och stöttar en hållbar energiomställning.

Det behöver inte vara svårt att göra skillnad
Med moderna installationsmetoder och skatteförmåner är det enklare än någonsin att börja generera egen, grön energi. Du tar kontrollen över ditt energibehov och gör en påtaglig insats för klimatet utan stora besvär.

Stabilt klimat, stabil ekonomi
Genom att bli mindre beroende av energipriser på marknaden, investerar du inte bara i en mer hållbar planet, men även i din personliga ekonomiska stabilitet.

Ett effektivt vapen mot extremväder
Investering i solceller är också en investering i en mer robust infrastruktur som kan stå emot klimatförändringarnas ökade påverkan på väder och energisystem.

Stötta gröna jobb, minska klimatkrisen
Varje investering i solceller hjälper till att skapa jobb i en sektor som aktivt bekämpar klimatförändringar.

Ett hållbart hem som säljer
Om eller när det är dags att sälja ditt hus, kommer din investering i solceller att göra det mer attraktivt och moderniserat i en allt mer klimatmedveten värld.

Inspirera andra
Att ta steget och investera i solceller kan fungera som inspiration för familj, vänner och grannar att också göra klimatsmarta val.


Är du intresserad av solpaneler och vill välja en leverantör som tar stor hänsyn till miljön ska du prata med oss. Våra solpaneler tillverkas i Europa – smartare transporter, schyssta arbetsvillkor & såklart hög kvalitet!
Boka gratis hembesök  <>