Mathias Abrahamsson

Solceller till ditt tak - undvik onödiga kostnader och välj en anpassad lösning istället


Om du själv var säljare på ett solcellsföretag, och fick betalt för hur många solpaneler du sålde. Skulle du inte då troligen försöka sälja så många solpaneler som möjligt, oavsett om kunden behövde dem eller inte? 

Många solcellsföretag har en affärsmodell, där säljarens lön är direkt kopplad till antalet sålda solpaneler. Fyll upp taket så tjänar du mer pengar, helt enkelt.

Problemet med detta är att det är en ganska naturlig instinkt att maximera sin egen lön. Och i det här sammanhanget är det en viktig person som lätt glöms bort – du som kund. 

För de flesta hushåll klarar sitt energibehov från solen utan att fylla upp sitt tak till max med solceller. Att sälja en massa överskott innebär administration och en varierande inkomst. För en del passar det givetvis, men de allra flesta vill egentligen inte investera extra för solceller de inte själva kommer att använda i sitt hushåll.

Ytterligare ett problem med att producera för mycket el är att elnätet inte alltid klarar av de energitoppar som skapas om många hushåll producerar ett överskott av el. Det innebär att du som kund kan behöva vänta i många månader på att elnätet uppgraderas. Och det för att grannarna sitter med tak fullmatade med solceller och pumpar ut el som de inte behöver. Inte så kul kanske.

På Freebo har vi en annan lösning.

Våra säljare tjänar bara provision per affär, vilket innebär att de inte har någon anledning att sälja mer teknik än vad som är nödvändigt för ditt tak. Istället fokuserar vi på att hitta den lösning som passar bäst. Vi tittar på hur just ditt behov ser ut och anpassar antalet solpaneler efter det. Behöver du tolv solpaneler på taket är det så många du ska ha. Behöver du 32 får du det också. 

Det borde vara självklart, tycker vi.


Intresserad av vad solceller skulle kunna bidra med till ditt eget hus? Boka in ett möte.
Boka gratis hembesök  <>