Solceller Kalmar

Närpro­ducerade och anpassade för det nordiska klimatet

Prata med en solcellsspecialist i Kalmar

Kalmar passar perfekt för solceller

Kalmar och hela Kalmars län är en strålande plats för solenergi. Solen i Sverige är faktiskt lika effektiv som i det land där flest installerat solceller – Tyskland. 

Kalmar kommun har en mycket positiv inställning till solceller. De senaste åren har man också försökt underlätta genom att införa undantagskriterier för krav på bygglov vilket har gjort det lättare att installera. Kalmars kommun har en solkarta där du kan se hur mycket sol just ditt hus får och på så sätt förstå var det är mest lämpligt för dig att att placera ut solceller – länk till solkarta.


På Kalmars hemsida kan du själv läsa om hur bra just ditt hus passar för solceller, hur mycket du tjänar och mycket mer. - klicka här för att komma dit.


Hitta din lokala leverantör av solceller i Kalmar. Boka gratis hembesök med våra specialister – med solceller anpassade för det nordiska klimatet. Välkommen!


Våra solceller för dig i Kalmar

Vi har gjort allt, precis allt, för att hitta de bästa panelerna för vårt soliga men också kalla, blöta nordiska klimat. Vi kan stolt säga att vi lyckats. Panelerna tillverkas i Europa, och inte i Asien där de flesta andra solpaneler på marknaden tillverkas. Så det blir en kort transport till dig som bor i Kalmar. Inte långt borta utan nära. Kvaliteten är hög och på våra fabriker är det arbetsförhållanden där människor mår bra.

Solceller Kalmar

Solpaneler av premiumkvalitet

  • Tillverkade i Europa av en av Europas största leverantörer av solceller.

  • Byggda för att klara vårt kalla, blöta nordiska klimat. Glaset är pressat extra länge så ingen väta kan komma in.

  • Utrustad med en speciell antireflexyta som stoppar bländande reflexer och ser till att ljuset går igenom panelglaset in till solcellerna och genererar ström. 

  • Snygg mattsvart finish.

Freebo inverter Kalmar

Hög prestanda, långa garantier och miljömedvetet

  • En av marknadens tystaste växelriktare, vilket till och med gör det möjligt att placera enheten inomhus.

  • Monokristallina solceller med hög verkningsgrad.

  • Process för återvinning av solceller – ett måste för miljön. 

  • 7 års garanti på växelriktare och 12 års teknisk garanti på solpaneler samt 25 års effektivitetsgaranti.

Takfäste Kalmar

Fästen utan takskador och installation utan wifi-störning

Visste du att det går att installera solpaneler på de flesta tak – sommarstugor, ladugårdar, husbilar, villor och radhus. Det går även att fästa en anläggning på de flesta takmaterial, allt ifrån tegel, papp till plåttak. Vi använder ofta ett unikt infästningsmaterial tillverkat i Mora. Det finns flera anledningar till detta. Det ger ingen åverkan på tak med tegelpannor. Fästet ihop med vårt sätt att installera minimerar EMC-störningar, tex på ditt Wi-Fi. Vi behöver inte skruva fast anläggningen i undertaket, på så vis minskar risken för läckage. På andra taktyper använder vi infästningsmaterial från Tyskland, Finland och Sverige.


Dina solcells­specialister i Kalmar

Petra Engvall Ström

0727-211 625

petra.strom@freebo.se