Mathias Abrahamsson

Europeiska solpaneler - följ med till vår samarbetspartner i Österrike


Vi på Freebo tycker det är viktigt att de som jobbar med oss inte bara förstår själva produkten, utan också får uppleva produktionen, människorna och stoltheten bakom våra produkter. Därför begav vi oss alla på en spännande resa till Österrikes vackra alplandskap, för att lära oss mer om våra europeiska solpaneler och den kvalitet och känsla som vi ofta pratar om.

Sonnenkraft, en av våra huvudleverantörer, har en imponerande fabrik inbäddad mellan alperna, i den lilla byn Sankt Veit an der Glan. Fabriken är en upplevelse utöver det vanliga för alla som är intresserade av solenergi och kvalitetsprodukter.

Fabrik, ja det kanske kan vara ett lite missvisande ord. För här är det inte vrålande maskiner, dammiga golv och smutsiga kläder. Istället är det robotar som rör sig snabbt och precist med väna surr. Klarvita handskar som rör sig över komponenterna på solpanelerna. Tunna blad av solceller kapas och placeras ut på glas, och optimerare monteras snabbt och effektivt. Personalens stolthet över sitt arbete och produkterna de skapar är smittsam och inspirerande.

Vi får även en spännande genomgång av Sonnenkrafts och Freebos unika maximoptimerare, där vi alla får lära oss ännu mer om varför denna teknologi är överlägsen konkurrenternas. Med högkvalitativa komponenter och ett smartare system blir inte bara uteffekten bättre över tid, även livslängden på komponenterna ökar.

Vår samarbetspartner Sonnenkraft är också ett företag med en framtidsvision. Därför var det mycket intressant att också besöka Sonnenkrafts framåtblickande företagspark, där de planerar att skapa en hållbar och innovativ miljö för start-ups inom förnyelsebar energi. Att de byggt laddstationer och planerar för ett rekreationsområde i den omgivande naturen är ytterligare bevis för deras hållbarhetsfokus. Allt kommer förstås att drivas av solkraft. 

Vi på Freebo har länge tyckt att det finns stora värden i att sälja solpaneler av premiumkvalité som är producerade i Europa, nära oss. Tillverkade av människor som mår bra och själva känner stolthet över det de gör. Resan till Österrike har gjort oss ännu mer övertygade om att vi är på rätt spår!


Intresserad av vad europeiska solpaneler anpassade för vårt nordiska klimat skulle kunna bidra med till ditt hus? Boka in ett möte med en av våra solcellsspecialister.
Boka gratis hembesök  <>